• HSP op het Werk coaching training
Fokje Westerling HSP HSS Coach

“Ik heb bij Fokje iets gevonden wat ik nog niet eerder had ervaren in coaching of therapie. Niet alleen is ze ontzettend warm en betrokken in haar benadering, ze beschikt ook over enorm veel kennis. En zelfs in situaties die voor mij soms uitzichtloos voelen, weet ze lichtpuntjes aan te geven. Niet iedereen is in staat om de ‘hobbels’ die hsp’ers dagelijks ervaren ten volle te begrijpen. Fokje kan dit zeker en meer dan dat! Of het nou gaat om even ontladen (als hsp’er kun je zo snel overprikkeld raken) of om zwaardere problematiek, ze is in staat om je tot inzichten te laten komen die je van tevoren echt niet zag aankomen en die zoveel helderheid en duidelijkheid geven in je leven. Haar coaching geeft handvatten die niet alleen diepgang creëren, maar ook licht op momenten dat alles alleen maar donker lijkt.”

Mirjam
Fokje Westerling HSP HSS Coach

Ik heb bij Fokje de zelfcompassietraining gevolgd en ben door haar gecoacht. Fokje is een heerlijk mens. Ze straalt kalmte uit, luistert goed en heeft een enorm arsenaal aan methoden en technieken ter beschikking om tijdens de coachgesprekken toe te passen. Bovendien kun je ook gewoon lekker met haar lachen, wat ik erg fijn vond. Ze luistert naar wat je nu nodig hebt en helpt je het een en ander inzichtelijk te maken. In de zelfcompassietraining heb ik geleerd om meer aandacht te hebben voor mezelf, mijn verlangens en goed voor mezelf en mijn energie te zorgen. Coaching en trainingen bij Fokje voelt als 'thuiskomen’.

Judith

Renate Hoen HSP HSS Coach regio Utrecht Driebergen

Als ik terug kijk zie ik een duidelijke verschuiving in mijn functioneren . Het inzicht in de manier waarop ik reageer op mensen en situaties en waarom ik dat doe is nu aanwezig. Daarbij komt dat door de oefeningen ik mijn eigen positie en de lijn die ik wil volgen goed voor ogen heb en dat kan vasthouden. Sommige oefeningen hebben zo goed gewerkt dat ik in een klein moment deze oefening weer voel en beleef: ik kan dan meteen doorschakelen en het gebruiken . Wat ik als bijzonder ervaar is de fijne en veilige plek die ik voelde bij Renate; het maakte dat ik echt kon meewerken en open stond voor verandering en inzicht. Het harde werken heeft echt vruchten afgeworpen; ik ging vaak moe weg en had echt de tijd nodig om uit te rusten van de ondergane emoties en het uitzoeken en beleven van de gevoelens en processen waar ik door heen ging.

Anoniem
Renate Hoen HSP HSS Coach regio Utrecht Driebergen

De coach was voor mij een lot uit de loterij. Ik ben blij met haar houding. De ruimte die ze maakte. Ze gaf me een vertrouwd gevoel. Ze kan goed luisteren. Ze heeft de vaardigheid om je vertrouwen te geven. Ze kan je eigen oplossingsmodellen activeren en zo een positieve beweging losmaken. Ze is betrouwbaar, zorgt voor veiligheid, de leeftijd is een voordeel. Ze is vriendelijk, ze geeft ruimte en heeft een aangename manier om je te activeren om zelf aan de slag te gaan. Ik heb het coachingstraject als een cadeau ervaren. Het was nooit een belasting, maar precies het tegendeel. Ik ben blij dat ik geactiveerd werd om heel bewust na te denken over mijn eigen gedrag en mezelf heel serieus te nemen. Ik heb inzicht gekregen hoe ik met name in mijn werk met mijn hooggevoeligheid om kan gaan, zodat ik beter in balans blijf en me minder laat beïnvloeden door de energie uit de omgeving. Renate liet me dat ervaren en plaatste het in de context, waardoor ik beter begreep wat er gebeurde. En als ik kijk naar het oorspronkelijke doel: grenzen aangeven, dan is dat niet op een standaard manier gebeurd. De ‘omweg’ via contacten met anderen en mijn reactie daar op was een aangename ervaring. Ik denk dat daar nog meer valt uit te halen in de toekomst.

Connie

Renate Hoen HSP HSS Coach regio Utrecht Driebergen

Ik ben zo blij dat ik Renate heb gevraagd mij te begeleiden tijdens mijn herstel van een burn-out. Renate brengt rust, geeft vertrouwen en voelt heel goed aan wat je nodig hebt. Mijn hoofd zat heel vol en door mijn vermoeidheid vond ik het lastig dingen op een rijtje te krijgen. Renate speelde hier heel goed op in, door juist lichaamsgericht te werken en me te laten voelen wat er speelde. Een hele mooie aanvulling op het praten. Daarnaast ben ik er tijdens de coaching gesprekken achter gekomen dat ik toch wel gevoeliger ben dan ik dacht. En dat ik mijn hooggevoeligheid juist ook in mijn voordeel kan gebruiken. Renate heeft mij laten zien en ervaren hoe ik bij mezelf kan blijven en wat ik nodig heb om niet overprikkeld en niet onderprikkeld te raken. Want die combinatie speelt juist bij mij. Naast een super ervaren, doortastende coach en vakvrouw is Renate een heel warm, betrouwbaar en authentiek persoon. Voor mij een perfecte combinatie als coach.

Jolanda
Saskia Klaaysen HSP HSS Coach

Ik heb heel veel aan jou te danken, je hebt me een spiegel voorgehouden (was soms even slikken) en door je aanpak, pragmatisch en verrassend, heb ik vooral ervaren wat ik zelf voel, maar ook wat mijn gedrag bij anderen teweeg brengt (dubbel slik). Ik heb in ieder geval ervaren dat ik juist als HSP’er foute inschattingen maak c.q. mijn eigen waarheden heb gecreëerd. Dat was confronterend! Ik worstel daar nog wel mee, want wanneer is mijn intuïtie onvoorwaardelijk en wanneer heb ik daar mijn eigen verhaal aan toegevoegd? In al die jaren en verschillende "therapeuten" ben jij de enige die me echt verder geholpen heeft. Dankzij jou durf ik nu ook de keuze te maken om - eindelijk - meer te gaan luisteren naar mijn gevoel en mijn intuïtie de plek te geven die het verdient. "Uit mijn hoofd in mijn hart" zonder dat daar iets zweverigs aan is (is/was toch mijn allergie). Ik ben er nog niet, maar ik ervaar wel dat er steeds meer mensen op mijn pad komen die deze weg ook bewandelen en dat steunt me om door te gaan. Het voelt nog een beetje als het volgen van een klein lichtje terwijl ik op een donker bospad mijn weg zoek. Soms loopt het als vanzelf en soms is het heel erg moeizaam, voetje voor voetje om niet te struikelen. Jij was mijn baken die me de weg heeft gewezen, me van tijd tot tijd vertelde dat ik de goede kant op ging en me moed gaf om door te gaan. Als er een ding is wat ik wens, naast het feit dat ik zo dadelijk echt mezelf kan zijn, is het wel dat ik ook voor anderen een baken kan zijn in moeilijke tijden. En als ik zo om me heen kijk en zie waar we als mensheid op dit moment met z'n allen mee bezig zijn (zelfs kinderen raken al overspannen door ervaren druk) dan denk ik dat dat hard nodig is.

Riny

Claudia Beekman HSP HSS Coach

Nieuwsgierig stapte ik het coachingstraject in op zoek naar verschillende antwoorden passend bij mij. Wat een cadeautje kreeg ik! Door de scherpe vraagstellingen van Claudia vanuit meerdere perspectieven en met het juiste gevoel daarbij, kreeg ik steeds meer inzicht in mezelf. Dit resulteerde in een sterkere IK, zowel naar mezelf als naar mijn omgeving, wat direct positief van invloed was op mijn carrière loopbaan. Dankjewel voor deze verrijking.

Margot
Claudia Beekman HSP HSS Coach

Met Claudia werken betekent dat ze professioneel, empathisch luisterend en doelgericht een veilige weg met je zoekt die voor jou het beste past. Je wordt gezien en gehoord, ze geeft en hand in de rug en met humor stemt ze af op wat jij nodig hebt. Werken met Claudia is een feestje!

Ingeborg

Claudia Beekman HSP HSS Coach

Claudia is een deskundige coach en prettig mens. Ze kan snel en feilloos afstemmen en geeft je hierdoor snel inzicht in de kern van het probleem. Om vervolgens samen op zoek te gaan naar een meer passende aanpak. Claudia doet dit alles met grote betrokkenheid en doelgerichtheid, wat erg prettig is!

Anoniem
Anita Winchester HSP HSS Coach

Ik wist niet dat ik hoog gevoelig ben en ik bleek last te hebben van een burn-out. Ik kreeg inzicht in het probleem. Ik ben me bewuster van signalen, die mijn gevoel me ingeeft. Ik weet nu ook waarom ik bepaald gedrag laat zien of waar een bepaald stemming vandaan komt. Verder vind ik je als persoon erg prettig. Je gaf je mening zonder te oordelen. Het was fijn dat je mij inzicht gaf in de fases van herstel.


Anita Winchester HSP HSS Coach

De coaching van Anita heeft me geholpen om zaken te benoemen en om mij meer inzicht in mezelf te geven. Hierdoor sta ik nu sterker in het leven en ben ik in staat om keuzes te maken voor mijzelf. Ik durf te zijn wie ik ben. Ik ben tevreden met wie ik ben. Ik vind Anita een hele fijne coach. Ze heeft me super goed geholpen. Vanaf de 1e dag had ik het gevoel dat ik bij Anita goed zat. En dat is ook gebleken. Ik vond de gesprekken heel erg fijn, ook al was het soms wel zwaar. Ik wil Anita enorm bedanken voor haar begeleiding in de roerige en emotionele tijd die achter me ligt. Door onze gesprekken kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst en ben ik een completer mens. Al het goede dat ik in mij had ligt nu meer aan het oppervlak en is door mij beter te gebruiken in mijn dagelijkse leven, zowel tijdens mijn werk, als privé. Anita, enorm bedankt voor alles!!!!!

Anoniem
Renate Hoen HSP HSS Coach regio Utrecht Driebergen

Ik ben zo blij dat ik Renate heb gevraagd mij te begeleiden tijdens mijn herstel van een burn-out. Renate brengt rust, geeft vertrouwen en voelt heel goed aan wat je nodig hebt. Mijn hoofd zat heel vol en door mijn vermoeidheid vond ik het lastig dingen op een rijtje te krijgen. Renate speelde hier heel goed op in, door juist lichaamsgericht te werken en me te laten voelen wat er speelde. Een hele mooie aanvulling op het praten. Daarnaast ben ik er tijdens de coaching gesprekken achter gekomen dat ik toch wel gevoeliger ben dan ik dacht. En dat ik mijn hooggevoeligheid juist ook in mijn voordeel kan gebruiken. Renate heeft mij laten zien en ervaren hoe ik bij mezelf kan blijven en wat ik nodig heb om niet overprikkeld en niet onderprikkeld te raken. Want die combinatie speelt juist bij mij. Naast een super ervaren, doortastende coach en vakvrouw is Renate een heel warm, betrouwbaar en authentiek persoon. Voor mij een perfecte combinatie als coach.

Jolanda

Claudia staat met beide benen op de grond, je weet wat je aan haar hebt en ze is nuchter en eerlijk. Tegelijkertijd straalt ze erom veel warmte uit en geeft ze je het gevoel samen op weg te gaan. Ze gaat uit van je eigen kracht en probeert vanuit daar te sturen naar het verleggen van grenzen en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Ze heeft een talent om mensen te ‘ lezen’, iets wat niet elke coach kan. Hierdoor leert ze je om meer inzicht te krijgen in jezelf, de ander of de situatie. Wat mij betreft raakt ze de juiste snaar, ik vind Claudia een fijne, kundige coach.

Marina
Anita Winchester HSP HSS Coach

Ik heb de coaching door Anita Winchester als bijzonder zinvol ervaren. Ze heeft me echt getriggerd om bewust over mijn ontwikkeling en doelen na te denken. In de waan van de dag en het spitsuur van het leven kom je er vaak niet aan toe om na te denken over de toekomst, je loopbaan en het stellen van doelen. Anita gaf me de handvatten om hier gericht aan te kunnen werken en daar ben ik heel bij mee.

Roeland

Saskia Klaaysen HSP HSS Coach Amersfoort

Op mijn werk liep ik tegen een aantal problemen aan en ik wist niet goed wat ik met mijn toekomst aan wilde. Bij toeval (?) werd ik door iemand op het spoor van hooggevoeligheid gezet. Een aantal boeken erover gelezen en daarna een coach gezocht op dit onderwerp. Al snel een afspraak met Saskia gemaakt en veel geleerd over mijn hooggevoeligheid en specifiek het type sensation seeker. Geleerd dat onderprikkeling niet alles is, maar overprikkeling me ook veel last op kan leveren. Laveren daartussen blijft een lastige, maar ik herken het steeds beter bij mezelf. Samen met Saskia mezelf aan de haren uit het moeras kunnen trekken :-) Haar stralende glimlach en goed gevoel voor humor maakt dat het makkelijk is je diepste zieleroerselen met Saskia te delen. Vertrouwen in hoofdletters geschreven, zorgt voor verbinding. Met Saskia heb ik stappen kunnen zetten, mezelf beter leren kennen en beter in het moment gekomen. Iedere twee/drie maanden hadden we een coachingsgesprek en telkens weer had Saskia verrassende vragen, verzoeken en invalshoeken waardoor ik vol goede inzichten en nieuwe energie weer naar buiten stapte. Een toppertje dus die ik van harte aanbeveel!'

Richard - Directeur
Saskia Klaaysen HSP HSS Coach Amersfoort

Saskia is een fijne, warme vrouw die mij direct het gevoel van thuis gaf zodra ik haar ontmoette. Haar vermogen om veel informatie snel en adequaat te verwerken om zo snel en effectief tot de kern te komen is verbazingwekkend groot. Ik ben snel van begrip en ik kan rap praten, maar elke keer verbaasde Saskia mij hoe goed zij mij kon volgen en mij tijdens de sessies direct op weg hielp. Ik ben bewust van hoe ik in het leven sta, maar Saskia heeft mij vernieuwde en diepere inzichten gegeven. Saskia heeft mij meerdere keren weten te raken, zij heeft ervoor gezorgd dat ik bewust contact kreeg met mijn innerlijke zelf, met mijn ziel. De afsluitende Chakra behandeling was geweldig en maakte mijn reis met Saskia volledig. Geef je over aan Saskia, dan volgt de rest vanzelf. Ik ben dankbaar dat ik Saskia heb leren kennen en dat zij mij heeft begeleid op mijn reis door het leven.

Arjan - Manager

Anita Winchester HSP HSS Coach

Ik heb Anita ervaren als een integere, vakkundige en betrokken coach. Ik ben bij haar geweest omdat ik graag een objectieve, frisse kijk wilde hebben op de zaken die mij op dit moment in mijn leven bezig houden. Anita heeft mij weer bewust laten worden van de dingen die echt belangrijk voor mij zijn, zowel werk als privé. Hierdoor kan ik veel beter prioriteiten stellen en vooral genieten van de gevolgen van mijn keuzes. Niet maandenlang praten over problemen, maar een kortdurend traject, dit sprak mij erg aan. Daarnaast heeft zij mij ook “nog even” verlost van mij katten allergie! Anita, nogmaals bedankt, je bent een topcoach!

Helena